Hyresvärden prioriterade barnen efter explosionen

När jag gick upp i morse så såg jag att en grävmaskin höll på att gräva bort sanden från lekplatsen. Så otroligt bra att de prioriterar att få bort allt glassplitter där så alla barn kan leka ute på gården igen utan att riskera att skada sig på glas. Det var även några killar som kämpade på för hand med spadar och tog bort sanden där grävskopan inte kom åt.
 
Det är tur att vi har kvar våra fönster åt gården så vi får in lite ljus i lägenheten. Så här fint ser det ut i fönstret i mitt rum och det ser ungefär lika hemtrevligt ut i Mattias rum. Vet inte hur många gånger jag har kommit på mig själv med att tänka "Så mörkt det är - jag måste dra upp rullgardinen"... fast det går ju inte riktigt att göra det nu när vi har träskivor för våra sovrumsfönster.
 
Jag är fortfarande väldigt trött och sliten, så jag tog det lugnt här hemma fram tills att jag skulle ner till optikern. Nu har jag sett alla fyra avsnitten av INSIDE MAN på Netflix och den serien var verkligen riktigt bra! Sista avsnittet var så spännande att jag höll på att missa att jag skulle iväg till optikern. 
 
När jag kom ut på gården stod grävmaskinen parkerad på gården.
 
En mindre grävmaskin stod vid en gigantisk hög med sand som de hade grävt bort från lekplatsen och några killar höll fortfarande på att gräva bort sand för hand med spade.
 
Jag och mina ihoptejpade glasögon tog en promenad ner till optikern. Jag är riktigt missnöjd med min gamla optiker, så nu ger jag en annan optiker chansen att förse mig med ett par nya glasögon.
 
Jag valde att ta vägen genom Strömsparken. Tycker det är så fint där.
 
Jag är ju inte direkt i toppform just nu, så jag är väldigt tacksam över att Calle mötte upp mig och följde med mig till optikern.
 
Optikern jag fick träffa hette Elias och han var väldigt trevlig och lugn - precis vad jag behöver just nu! Han svarade lugnt på de frågot jag hade och visade inga som helst tecken på att han ville skynda på besöket och undersökningen. Det var det jag råkade ut för hos min förra optiker och där var dessutom servicen urusel när det inte blev rätt med mina glasögon...
 
Efter undersökningen hjälpte en annan kille ute i butiken mig med att välja bågar och glas och Calle hjälpte också till. Vid det här laget var jag så trött av alla intryck att jag knappt orkade tänka själv. Det blev ett par nya bågar som både jag och Calle tyckte om, men killen i butiken ville nog egentligen att jag skulle välja lite mer vågade bågar. Snällt tänkt, men jag som är lugnet själv passar inte riktigt i den sortens bågar som alla innepersoner ska ha idag... Om jag blir lika nöjd med glasögonen när de är klara som jag blev av bemötandet hos optikern, så ska jag gladeligen rekommendera dem till andra.
 
Efter besöket hos optikern gick jag och Calle till Kafé Kuriosa och köpte med oss namnsdagsfika - hipp hipp hurra för mig och alla som heter Helena idag 🎂 Calle ville bjuda mig på något gott, så jag tog morotstårta och han tog pecannötstårta. Vi tog med fikabrödet hem till Calle och mumsade i oss det och så har vi tittat på ännu ett avsnitt av Outlander. Väntar hela tiden på att nästa avsnitt ska släppas för det är riktigt spännande nu!
 
När jag kom hem igen så hade killarna slutat arbeta för dagen. Det ser verkligen tråkigt ut på lekplatsen, så jag hoppas de får bort allt glas så de kan fylla på med ny sand.
 
Det är ju ingen liten hög med sand som de har grävt bort.
 
Väl uppe i lägenheten såg jag att två stora blommor hade slagit ut i hibiskusen på balkongen under dagen. Blommorna blir verkligen stora!
 
Nu ska jag försöka komma i säng skapligt för imorgon ska jag iväg med Calle på förmiddagen och fixa några saker och sedan är det tvättsugan som gäller i några timmar efter det. Dörrkarmen till tvättstugan är fortfarande knäckt, så dörren hålls uppe av en sopborste just nu så man kommer in.
 
Hoppas ni alla har haft en fin start på veckan! Kram 💖
Visa fler inlägg